Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Zaterdag 25 januari 2003

CDA-(nog)fractievoorzitter Gerard van Vliet heeft zijn website amersfoort.cc weer geactiveerd. Ik ben daar blij om: zijn stukjes zijn leesbaar, vaak kritisch, ook op de collegeleden. Vorige week stelde hij mij voor om via de websites een polemiek te voeren over actuele onderwerpen waarvan kan worden verwacht dat Gerard en ik het met elkaar oneens zijn. Dat zal overigens lang niet altijd meevallen, want vaak spaart hij zijn eigen wethouder en de andere leden van het college niet, dus kan ik hem alleen maar bijvallen.

Gisteren schreef hij in de wandelgangen te hebben gehoord dat Leefbaar Amersfoort en de BPA nauwer gaan samenwerken. Maar, zo schreef hij, als deze partijen zo voor open communicatie zijn, dan wordt het tijd dat ze dat ook aan de kiezer vertellen. Ja, beste Gerard, op het moment dat je dat schreef stond er al het een en ander hierover op mijn website en was er een persbericht over de afspraken tussen de twee lokale partijen uitgegaan. Verschillende media hebben dat intussen al opgepakt. Overigens: mijn bijdrage op de forumpagina van de AC, vorige week zaterdag, was op dit punt ook wel duidelijk.

Ik kan mij de paniekerige toon van Gerard wel voorstellen. Ik hoor meer van dergelijke geluiden vanuit de collegepartijen. En dat is menselijk. Immers: samenwerking tussen de lokale partijen creëert een nieuw machtsblok en beïnvloedt de positie van de trouwe volgers van het collegebeleid. Dus ik verwacht nog wel vaker opmerkingen over de localo’s die meer van paniek dan van kracht aan argumenten getuigen.

Of doe ik met deze opmerking Gerard van Vliet toch enig onrecht. Op zijn website, achter de button ‘opmerkelijk’, geeft hij een karakteristiek van enkele wethouders die geheel juist, maar daarom niet vleiend is. Piet Jonkman wordt onhandigheid verweten. Wethouder Kuijt wordt onbenul in de schoenen gelegd omdat die in zijn scoringsdrift rondom het Eemcentrum met de verkeerde partners in zee is gegaan. Bij de wethouders Van der Werff en de Wilde vraagt Gerard zich af of je die moet beschuldigen van onbenul, onwetendheid of dat beiden met een kluitje in het riet laten sturen.

Oké, ik weet dat Gerard mij met deze samenvatting misschien zal beschuldigen van selectief lezen. Maar wie het helemaal wil lezen, kan terecht op de website amersfoort.cc onder ‘opmerkelijk’. Wie mijn reactie op een eerdere bijdrage in die rubriek wil lezen, die moet een aantal dagen terugbladeren in dit dagboek.

Written by raphaelsmit

25/01/2003 bij 07:30

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: