Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Maandag 27 januari 2003

Morgenavond behandelt de gemeenteraad een motie over de parkeertarieven. De motie heb ik gezamenlijk met Kees Kraanen van de Burger Partij Amersfoort ingediend. Directe aanleiding was een brief die de VVD aan het college stuurde over de parkeertarieven op het P en R-terrein bij het station. De tarieven op dit parkeerterrein zijn de afgelopen tijd met twaalf procent gestegen.

Dat is fors. Vooral omdat er, zo stelt de VVD, aan de dienstverlening op en rondom dit parkeerterrein weinig is verbeterd. Je kunt ze dus niets anders dan gelijk geven. De VVD heeft zich in zijn programma ingezet voor beperking van de plaatselijke lasten voor onze stadgenoten – net als wij trouwens. Dat voornemen behoort zich niet te beperken tot de OZB, maar ook tot andere lasten in onze stad, zoals de parkeertarieven. Nu het college – inclusief de twee VVD-wethouders – een verhoging van de OZB-tarieven tot boven de inflatieontwikkeling heeft doorgedrukt, is het logisch dat de VVD zich met extra aandacht richt op andere stedelijke tarieven binnen onze stad.

Wij steunen ze daarbij. En je moet je dan niet alleen richten op de parkeertarieven op het NS-terrein, maar op die in de hele stad. Want die zijn de afgelopen tijd buitenproportioneel gestegen, zonder dat de dienstverlening rondom deze parkeervoorzieningen merkbaar zijn toegenomen. Omdat de VVD haar klacht had beperkt tot een brief aan het college, hebben Kees Kraanen en ik maar de stoute schoenen aangetrokken. Partijgenootschappelijke contacten met collegeleden hebben we niet, dus vragen we de raad om een uitspraak. Inclusief een opdracht aan het college om de stijging van de parkeertarieven in onze stad zoals die na 31 december van het afgelopen jaar zijn ingegaan, te verlagen tot niet meer dan het inflatieniveau. Uit de brief van de VVD kunnen we opmaken dat we van de steun van de fractie van deze partij verzekerd kunnen zijn!

Written by raphaelsmit

27/01/2003 bij 11:34

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: