Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Woensdag 19 februari 2003

De gemeenteraad gaat de onderwijshuisvesting heroverwegen. Dat houdt in dat de raad de komende maanden kijkt of de besluiten over de bouw van lokalen voor het basisonderwijs die in december werden genomen, wel adequaat zijn geweest. Het nader inzicht ontstond niet spontaan, er was een interpellatie en een motie voor noodzakelijk. Initiatiefnemers hiervoor waren het CDA en Leefbaar Amersfoort. De motie werd gisterenavond met de hakken over de sloot aangenomen: 18 tegen 17 stemmen.

Met het aannemen van de motie is afgesproken dat vóór eind maart de gemeenteraad opnieuw naar de problemen rond de onderwijshuisvesting gaat kijken. Wethouder Gerda Eerdmans heeft intussen aangekondigd dat zij in de commissievergadering van 3 maart al met extra informatie over de onderwijshuisvesting komt. Dat betekent alles bij elkaar natuurlijk nog niet dat daarmee alle problemen zijn opgelost. Maar het geeft wel aan dat de acties van ouders in Amersfoort-Noord, van de ouders van de Jorisschool in de binnenstad en vooral ook van het comité De Basis is Boos resultaat hebben gehad. Zij worden bij de verdere discussie nauw betrokken.

Hadden we in december niet verstandiger moeten zijn? De twee notities over de financiering van de scholenbouw zijn nauwelijks besproken. Achteraf, met de kennis van nu, ten onrechte. In de raadsvergadering van december stonden de notities als hamerstuk op de agenda. Gidia Kap van de SP verzocht om ze aan te houden en eerst in de commissie te bespreken. Een voorstel waarvoor zij alleen maar steun kreeg vanuit de oppositiepartijen. Daarom ook heb ik vorige week aan de voorzitter van de raadscommissie gevraagd de beide notities alsnog op de agenda van de commissie van 3 maart te zetten. Met de motie van gisteren is dat intussen onontkoombaar geworden.

De huisvesting van het onderwijs is op verschillende plaatsen gebrekkig. Er is wel voor elk kind een plek, maar vaak niet op de gewenste plaats. De raadsleden dachten afgelopen jaar nog dat de maatregelen, die in december werden goedgekeurd, afdoende zouden zijn. Het is aan het comité De basis is Boos te danken dat er een realistischer kijk op het geheel is ontstaan. En ere wie ere toekomst: het is aan Gerard van Vliet – die mij daarover benaderde – te danken dat de raad zijn besluiten nog eens tegen het licht gaat houden.

Written by raphaelsmit

19/02/2003 bij 11:05

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: