Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Zaterdag 22 februari 2003

Sommige raadsleden reageren met veel paniek wanneer zaken eens anders worden aangepakt dan langs de gebruikelijke weg. Enkele bewoners uit de omgeving van de Huygenslaan zullen deze week met verbazing hebben beleefd hoe vertegenwoordigers van de PvdA- en VVD-fractie probeerden om de bespreking van hun klachten te verhinderen. Om formele redenen, zonder op de inhoud in te gaan. Gelukkig kregen Killi (PvdA) en Van der Borch (VVD) hun collega’s in de commissie Verkeer niet mee, zodat de insprekende stadgenoten toch gehoor vonden voor hun klachten en antwoord van wethouder Henk Brink konden krijgen.

Het is tot nog toe niet gebruikelijk dat raadsleden een brief van bewoners aan de orde stellen, die aan B en W is gestuurd. Laat eerst het college maar antwoord geven, dan horen wij wel of dat tevredenstellend is, was de afgelopen jaren zo’n beetje de opstelling. Maar wat moet er gebeuren als bewoners al jarenlang aan de bel trekken en steeds maar geen antwoord krijgen. Dat overkwam bewoners van het gebied Berg III, die steeds meer parkeeroverlast moeten verwerken omdat in aangrenzen gebieden betaald parkeren is ingevoerd. Op 19 januari stuurden zij opnieuw in een brief aan B en W, waarin weer op de klachten en het uitblijven van een antwoord werd ingegaan. Hans van Wegen van de Burgerpartij liet de brief op de agenda van de commissie Verkeer zetten en haalde daarmee de woede van zijn PvdA- en VVD-collega’s op de hals. Terwijl de insprekers al achter de microfoon zaten en hun medestanders op de publieke tribune het verdere verloop afwachtten, gingen Killi en Van der Borch op de formele toer. Ongetwijfeld mede omdat een begrijpelijke actie van hun BPA-collega hun misnoegen of afgunst had opgewekt.

Uiteindelijk mochten de insprekers hun zegje doen. Na vragen vanuit de commissie bleek dat er nog steeds geen enkele reactie – ook geen bevestiging – op de brief was gekomen. Maar het belangrijkste was dat wethouder Brink kon meedelen dat de oplossing van de problemen in Berg III in maart bij het college op de agenda staan en de raad in juni over een oplossing kan beslissen. Voor de insprekers dus een nuttige avond. En goed dat vanuit de oppositiepartijen het initiatief was genomen om oude rituelen maar eens een keer te doorbreken.

Written by raphaelsmit

22/02/2003 bij 12:33

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: