Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Wethouders is het zomerbegin ontgaan

Donderdag 23 juni 2005

Dinsdag om 8.46 uur is de zomer begonnen. Officieel, wel te verstaan, want voor de toeristenindustrie was het zomerseizoen al eerder van start gegaan. Nu de zomer ook officieel zijn intrede heeft gedaan, zitten de wethouder Strengers en Jonkman met een probleem. Ze zijn op het met nadruk toegezegde tijdstip een belofte niet nagekomen, een belofte waarin het zomerbegin een grote rol speelt.

Wat is het geval. In de commissie Beheer hebben twee van mijn fractiegenoten, zowel Kees van Engelenhoven als Coen van Baggum (toen nog elk vanuit hun toenmalige fractie), al maanden geleden gevraagd om een betere toeristische bewegwijzering. Coen van Baggum heeft daarbij als voorbeeld verwezen naar de toeristische wegwijzers in Haarlem: zwarte palen en borden met fraaie goudkleurige letters leiden daar de toeristen adequaat naar de meest aantrekkelijke plekken in de Spaarnestad. Ik had er nog wel wat voorbeelden aan kunnen toevoegen, bijvoorbeeld Dordrecht waar rondom de toeristische bewegwijzering een geheel nieuwe huisstijl voor het straatmeubilair is ontwikkeld.
Zowel Piet Jonkman, als wethouder verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte, als Paul Strengers, wethouder voor de recreatie, hebben naar aanleiding van de suggestie van Kees en Coen toegezegd dat beslist nog voor de zomer aansprekende toeristische bewegwijzering zou worden aangebracht. Aan de kosten hoeft het niet te liggen, want voor goede toeristische bewegwijzering is een budget beschikbaar.

Maar intussen is het ruimschoots zomer en hebben sinds de toezegging van beide wethouders al heel wat toeristen onze stad bezocht. Wat was het bijvoorbeeld mooi geweest wanneer vorige week wethouder Strengers bij de start van de familiedagen gelijktijdig de nieuwe toeristische bewegwijzering had geïntroduceerd. Voor al die stadgenoten die door hem zijn opgeroepen om hun familie van buiten kennis te laten maken met onze prachtige Keistad, zou dat een passend gebaar zijn geweest. Maar niks dus.
Nog even en de zomer is weer voorbij. Of wachten de twee wethouders tot 7 maart 2006 nabij komt, zodat zij in het kader van verkiezingscampagnes in sneeuw en ijs al bibberend kunnen bewijzen dat de ambtelijke molens op ons stadhuis weliswaar langzaam draaien, maar dat zij het toch nog maar even mooi hebben geklaard: het zomercadeautje 2005 voor onze stad!

Written by raphaelsmit

24/06/2005 bij 18:41

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: