Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Politiek autisme moet leugens toedekken

Vrijdag 26 augustus 2005

Het aantal e-mails over de vestiging van een opvang voor dakloze drugsverslaafden aan de Kleine Haag neemt deze week met sprongen toe. De vakantie is ten einde, althans voor de meeste binnenstadbewoners. De betrokken wethouder, Mirjam van ’t Veld, was een groot deel van de achter ons liggende tijd in verband met vakantie niet aanspreekbaar. Gisteren heeft zij eindelijk een gesprek gehad met een aantal bewoners uit de omgeving van de geplande drugsopvang. Na dit gesprek is zij weer spoorslags voor anderhalve week met verlof vertrokken – in elk geval is ze niet meer in staat om gesprekken met bewoners aan te gaan. Jammer is daarbij dat binnen het Amersfoortse college voor belangrijke, publieksgevoelige dossiers geen vervanging is geregeld. Ook op dit punt blijkt de organisatie rondom het college niet optimaal te zijn.
Alle raadsleden hebben een verslag van het gesprek ontvangen, in de vorm van een concept voor een ingezonden brief voor een van de plaatselijke media. Uit dit verslag is op te maken dat de wethouder zich rondom het probleem van de drugsopvang nog steeds als een politieke autist gedraagt. Op concrete vragen van de bewoners weet ze slechts te antwoorden dat alles zorgvuldig is doorlopen.

Dat haar opmerking rondweg als een leugen kan worden beschouwd, blijkt uit een brief die bewoners uit de binnenstad begin deze week stuurden aan het dagelijkse bestuur van het CDA. In deze brief hebben de bewoners een aantal citaten die voor rekening komen van de wethouder en de CDA-fractievoorzitter op een rij gezet. De conclusie die uit de brief is te trekken, is dat van zorgvuldigheid geen sprake kan zijn. De bewoners hebben ook enkele citaten uit het CDA-programma in brief opgenomen. Zet je deze programmapunten naast het handelen van de wethouder en haar fractievoorzitter, dan komt de vraag naar boven van welke partij beiden lid zijn. Van het CDA lijkt mij, gezien het programma van deze partij, onmogelijk. Hetzij natuurlijk het CDA geen enkele waarde hecht aan verkiezingsbeloften.

Jammer, Fleur is geen kandidaat

Donderdag 25 augustus 2005

Mijn opmerkingen op deze site over de kandidaten voor het lijsttrekkersschap voor de PvdA hebben verschillende reacties uitgelokt. Reacties waarover ik slechts dankbaar ben omdat zij aanvullende informatie betreffen. Op één van de mails moet ik direct ingaan, namelijk een reactie van Fleur Imming.
Op mijn site had ik geanticipeerd op de verkiezingsthermometer van Ruud Schulten. Ruud ging in op de vier kandidaten die zich binnen de PvdA warmlopen voor het lijsttrekkersschap: Ismail Parmaksiz, Ramon Smits Alvarez, Fethi Killi en Fleur. In haar reactie deelt Fleur mee de geruchten best spannend te vinden, maar dat ze zich geen kandidaat stelt voor het lijsttrekkerschap. Nou ja, er blijft nog genoeg keuze over, zullen we maar zeggen, hoewel in mijn ogen Fleur beslist niet onder hoeft te doen voor de drie heren!

Written by raphaelsmit

26/08/2005 bij 12:28

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: