Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

De onzin van een domme hobyist

Woensdag 23 november 2005

Plakzuilen.Dat is het onderwerp van de rubriek ‘Stadsleven’ in de Amersfoortse Courant van vandaag. Op de foto de plakzuil bij het stadhuis, grotendeels volgeplakt met commerciële boodschappen. De plakzuilen worden goed benut, schrijven de redacteuren van de rubriek, maar met de verkeerde afzenders. ‘En als dat circus of die disco het nu zou laten bij een of twee posters…. Maar nee, de complete zuil wordt behangen,’ merken zij op.
Er staan in de hele stad enkele van deze fraaie zuilen. Ze zijn neergezet om het wilde plakken tegen te gaan, een doelstelling die in het geheel niet is gehaald. Voor de wilde plakkers zijn de gemeentelijke zuilen gewoon een welkom extra object, het heeft het wilde plakken elders niet tegengehouden.

Nooit meer doen, zou je zo denken. Maar nee, de coalitiepartijen namen vorige week een motie aan om nog eens 25.000 euro uit te geven voor nog meer plakzuilen. De disco-exploitanten, circusdirecties, beurzenorganisaties en noem maar op krijgen nog wat extra ruimte geboden om het stadsbeeld verder te vervuilen. Met gemeenschapsgeld. Maar ja, het hobbyisme van PvdA’s jongste fractielid mag best een cent kosten. Je moet toch ergens mee kunnen scoren, al gooi je daarmee 25.000 euro’s het raam uit. Ik zou er wel zinvoller bestedingen voor hebben geweten.

Written by raphaelsmit

25/11/2005 bij 07:32

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: