Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Een stil einde voor de Westtangent

Maandag 30 januari 2006

Je kunt er over treuren of niet, maar het college heeft de Westtangent met stille trom ten grave gedragen. Juichkreten bij de VBBBB, de vlag halfstok bij de Kamer van Koophandel en iets meer duidelijkheid over het bestemmingsplan Birkhoven-Bokkeduinen.
De teraardebestelling is aangekondigd in de notitie ‘Beleidskeuzes bestemmingsplan Utrechtseweg en omgeving’. Dinsdag 7 februari komt deze beleidsnotitie aan de orde in De Ronde, dus pleitbezorgers voor de Westtangent kunnen zich gereed maken. Indien zij dat gaan doen, is het nuttig om contact op te nemen met Defensie.

De enige mogelijkheid om een Westtangent aan te leggen, is via het terrein van de Prins Bernardkazerne, parallel aan de Aletta Jacobslaan. Natuurlijk zou je ook, in de woorden van wethouder Paul Strengers, ‘enkele huisjes’ kunnen afbreken. Dat moet dan een fors aantal huisjes worden, wat vele tientallen miljoenen euro’s gaat kosten. Los van de kosten: de raad voelt niets voor het aantasten van het woonbuurtje tussen de kazerne en de Daam Fockemalaan. Zelfs Paul Strengers heeft zijn woorden weer ingeslikt. Ondertunneling zou nog een alternatief kunnen zijn, maar dan krijgen we een nieuwe wegverbinding met gouden randen.
Het is tegen deze achtergrond dat het college in het bestemmingsplan Utrechtseweg en omgeving geen enkele reservering voor een mogelijke Westtangent aanduidt. Er is eenvoudigweg geen ruimte voor. Daarmee is elke mogelijkheid afgekaart voor een nieuwe, vierbaans wegverbinding tussen de Stichtse Rotonde en de Amsterdamseweg.

Einde discussie, zou je zo zeggen – laten we onze aandacht maar op andere zaken richten. Of dat werkelijk zo is, vraag ik mij af. Zolang de bestaande verbinding via de Daam Fockemalaan en Barchman Wuytierslaan een dagelijkse, ergerlijke flessenhals is, zullen verschillende organisaties alle creativiteit die maar te vinden is, in stelling brengen. Ik ben nieuwsgierig!

Written by raphaelsmit

31/01/2006 bij 14:06

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: