Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Wanneer gaat ons danspaleis open?

Dinsdag 14 februari 2006

Zo kort voor de verkiezingen rondt het college nog een aantal zaken af die al langere tijd liepen. Dat is logisch: wie ergens vertrekt maakt nog snel even zijn bureau schoon. En je weet als wethouder natuurlijk nooit of je na de verkiezingen weer plaats kunt nemen in een nieuw college. Wat dat betreft mogen alle wethouders van mij hun bureau schoon achterlaten.

Soms lijkt het of een zaak nog snel wordt afgedaan, terwijl de werkelijkheid heel anders is. In zo’n geval gaat het er om, daadkracht te tonen op een dossier waarin eigenlijk onvoldoende schot zit. Daarmee kan dan, zo kort voor de verkiezingen, nog even worden gescoord, wat natuurlijk mooi is meegenomen. Dat geldt al helemaal wanneer je niet alleen wethouder bent, maar ook lijsttrekker voor je partij de nodige profilering moet verzorgen.
Daar moest ik ook aan denken toen ik vandaag het persbericht ontving over de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Krijco. Deze betreft de realisatie van een dansgelegenheid tussen de Westsingel en de Hellestraat. Het woord ‘disco’ wordt intussen al niet meer gehanteerd en dat is goed zo: in de ruim twintig jaar dat over een disco wordt gesproken, heeft bij de jeugd dit woord een wat oubollige betekenis gekregen. Het woord ‘dansgelegenheid’ dekt de lading beter.

Ik keek nog eens even naar het schema dat in september 2004 is gepubliceerd. De samenwerkingsovereenkomst kwam in dat schema niet voor, het is een uitvloeisel van de discussie die in de raad werd gevoerd. Voor mij is het veel belangrijker dat de gepresenteerde planning wordt gerealiseerd. Die houdt in dat dit jaar in elk geval met de bouw van de dansgelegenheid wordt begonnen. De samenwerkingsovereenkomst is daarbij onontbeerlijk, maar het was mij veel meer waard geweest wanneer er een persbericht zou zijn uitgegaan waarin het harde moment wordt genoemd waarop de daadwerkelijke bouw gaat beginnen. En natuurlijk ook van de datum waarop, bijna 25 jaar na het sluiten van PPM, er eindelijk weer een goede dansgelegenheid voor de Amersfoortse jeugd wordt geopend.
Ik blijf er overigens bij dat met de bouw van de dansgelegenheid aan de Westsingel-Hellestraat de alternatieven die Leefbaar Amersfoort de afgelopen jaren heeft aangedragen, niet in waarde hebben verloren. Er mag best wel op meer dan één plek in onze stad worden gedanst!

Written by raphaelsmit

15/02/2006 bij 09:15

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: