Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

leave a comment »

Een nutteloos gesprek op de hei

Dinsdag 17 februari 2009

Vanavond bespreekt de fractie van de Burger Partij Amersfoort verdere acties die volgens ons noodzakelijk zijn om het hoofd te bieden aan de economische crisis die ons land, en dus ook Amersfoort, teistert. De CBS-cijfers die vandaag zijn gepresenteerd, maken nader overleg meer dan noodzakelijk. En voor de duidelijkheid: we nodigen de coalitiepartijen niet uit!

De coalitiepartijen hebben het afgelopen weekend samen met het college over de gevolgen van de crisis voor onze stad gesproken. Het was te voorspellen: het gesprek heeft niets opgeleverd. Van daadkracht mag je ons college niet beschuldigen.
Had ik bij dat gesprek op de hei aanwezig willen zijn? Nou nee. Indien ik zou zijn uitgenodigd, dan was ik medeverantwoordelijk geweest voor de uitkomst van het gesprek. Dat lijkt mij niet zo aantrekkelijk. En trouwens, welke rol zou ik, als lid van de oppositie, dan tijdens de komende discussies in de raad nog hebben te vervullen.
Ik wens niet medeverantwoordelijk te zijn voor het krachteloze optreden van de coalitiepartijen. Liever presenteer ik de kiezers de plannen die wij als Burger Partij Amersfoort zelf hebben (zie ons persbericht op de website van de BPA). De verkiezingen naderen met rasse schreden: indien de coalitie niet instemt met onze opvattingen, dan hebben de kiezers in elk geval wat te kiezen.

Maar zoals gezegd: vanavond vergadert mijn fractie. Ongetwijfeld komen we nog op verdere, creatieve ideeën. Dat er 24 februari een pittige discussie binnen de raad moet worden gevoerd, is duidelijk. Net zo duidelijk als het feit dat het collegeprogramma door de sterk gewijzigde omstandigheden al zijn waarde heeft verloren.
En voor de rest: wat er ook gebeurt, het welzijn van de burgers staat bij ons voorop, daarvoor moeten overbodige prestigeprojecten van de coalitiepartijen maar wijken.

Written by raphaelsmit

17/02/2009 bij 16:34

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: