Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

Een vreemde ommezwaai

leave a comment »

De gemeenteraad gaat dinsdag voor de tweede keer stemmen over een motie van de BPA en de VVD. De motie gaat over het gescheiden inburgeren door moslim-allochtonen, zoals door het college nagestreefd. De motie spreekt zich tegen gescheiden inburgering uit. Door de inburgeringscursussen moeten immigranten kennis maken met onze Nederlandse cultuur, en daarin past geen scheiding tussen mannen en vrouwen. De stemming over de motie leverde twee weken geleden een gelijke stand op: 19 voor en 19 tegen. Daarom dus een herstemming.
Tot mijn verbazing las ik gisteren in de krant dat Jouw Amersfoort een motie van wantrouwen over het inburgeringsbeleid heeft ingediend. Verbazingwekkend omdat twee weken geleden de JA-fractie tegen de motie van BPA en VVD stemde. Hoewel: in de motie van BPA en VVD ging het om de inhoud van het beleid, de motie van JA gaat over de procedure.
Misschien niet toevallig: vorige week deelde JA mee zich op te heffen. De fractieleden van JA hebben zich intussen aangemeld als D66-lid, voor zover ze dat nog niet waren. En zoals bekend, het gaat D66 vaak meer om de procedure als om de inhoud. Pim van den Berg, die in de Amersfoortse Courant de JA-motie toelicht, toont met de motie dus het nieuwe gezicht van een kersvers D66-lid.

Written by raphaelsmit

18/09/2009 bij 12:00

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: