Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

Een schot naar achteren

leave a comment »

Woensdag 21 oktober 2009

 Op het gevaar af dat ik verkeerd wordt begrepen, moet ik toch een reactie kwijt. Aanleiding is een bericht dat vandaag in de Volkskrant staat. De kop boven het artikel is: ‘Ludieke inbreng van Marokkanen’ Maar waar het eigenlijk vooral over gaat is de wijze waarop groepen mensen langs elkaar heen werken. En het legt bloot hoe moeizaam het integratieproces, ook voor Marokkanen die van goede wil zijn, verloopt – of eigenlijk nauwelijks verloopt.

 Het artikel in de Volkskrant behandelt een als satirisch bedoelde internetfilm, geproduceerd door het Munt-team. Dit team bestaat uit geboren en getogen Marokkaanse Nederlanders (!) die volop een bijdrage willen leveren aan de Nederlandse samenleving. Iets waarvoor zij slechts kunnen worden gecomplimenteerd.

In het filmpje wordt de situatie weergegeven die ontstaat wanneer Wilders zijn zin krijgt en alle Marokkanen ons land hebben verlaten. Gevangenissen staan te koop, ambtenaren van de sociale dienst zitten duimen te draaien, Feyenoord is kampioen maar er is geen burgemeester om het elftal te huldigen en topt overmaat van ramp kunnen de opiniepagina’s van kranten niet worden gevuld. Wat mij nog het meest zorgen maakt: de krant wordt niet meer bezorgd.

 Wat mij verontrust is het feit dat het Munt-team de reacties niet heeft voorzien. Ze makers probeerden duidelijk te maken hoe onmisbaar Marokkanen in onze samenleving zijn. Maar in plaats daarvan kregen ze zoveel reacties dat hun website enige tijd onbereikbaar was. De inhoud van de meeste reacties: ‘We kunnen niet wachten totdat Marokkanen Nederland verlaten.’ En op sites als geenstijl.nl juichen de meeste forumdeelnemers: ‘Wat een utopie’.

Mij verbazen deze reacties niet. Wat mij wel verbaast, maar nog meer verontrust, is dat de makers van het filmpje deze reacties schijnbaar niet hebben voorzien. Er is nog heel wat werk te verzetten!

Written by raphaelsmit

10/10/2009 bij 20:21

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: