Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

Het ICO-cluster in Vathorst

leave a comment »

Donderdag 17 december 2009

Het afgelopen jaar is tegenover het station Vathorst het ICO-cluster gerealiseerd. ICO staat voor: Informatie, Cultuur en Ontmoeting. In het ICO-cluster bevinden zich dependances van de Openbare Bibliotheek en van de Scholen in de Kunst, een theaterzaal voor zo’n 250 toeschouwers, het Vathorst-College, kinderopvang voor 120 kinderen en een sporthal die aan alle eisen van het NOC voldoet. Verschillende gebruikers kunnen van elkaars faciliteiten profiteren, bijvoorbeeld het Vathorst-College van de sportzaal, van ruimten van de Scholen in de Kunst en van de mediatheek van de bibliotheek. De Scholen in de Kunst kan de theaterzaal gebruiken, enzovoort. De ruimten van de Scholen in de Kunst zijn hypermodern en komen in omvang vrijwel met de centrale vestiging van de Scholen in de Kunst overeen.

 Dinsdag werd een bezichtiging voor de leden van de gemeenteraad georganiseerd. Dat was geen succes: slechts vier gemeenteraadsleden en een raadskandidaat waren aanwezig. Gelukkig waren ook leden van de Amersfoortse Sport Federatie uitgenodigd en verscheen er ook een ambtelijke delegatie uit het stadhuis, het was anders een droevige gebeurtenis geweest.

En dat is jammer. Er is erg veel geld gestoken in de bouw van het ICO-cluster. Met name de sporthal en de dependance van de Scholen in de Kunst zijn van veel meer betekenis dan voor Vathorst alleen. En het is een prachtig gebouw waar elke Vathorster inwoner trots op zal zijn. Wat meer belangstelling vanuit de gemeenteraad was op zijn plaats geweest.

 Een vader brengt zijn zoon economische basiskennis bij. ‘Alles wat zeldzaam is, is duur. Een goed paard is zeldzaam, daarom is het duur.’ ‘Maar papa,’ merkt de zoon op, ‘een goed paard dat goedkoop is, is toch veel zeldzamer!’

Written by raphaelsmit

17/12/2009 bij 20:49

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: