Politiek Dagboek

Beschouwingen van Raphael Smit over Politiek Amersfoort en Omstreken

OBV moet kosten meedragen

leave a comment »

Woensdag 30 december 2009

Dat er verkeersproblemen in Vathorst moeten worden opgelost, is duidelijk. Hoewel het college nog schriftelijke vragen van mij moet beantwoorden, durf ik nu al te stellen dat de boulevard in Vathorst het verkeer nu, en in de toekomst nog minder, aankan. Er zijn ingrijpende aanpassingen nodig, waarbij het autoverkeer in elk geval twee rijbanen per rijrichting ter beschikking moet krijgen. Hoe de problemen ook worden opgelost: het gaat veel geld kosten, een miljoenenbedrag van acht cijfers is niet uit te sluiten.

 Het verkeersconcept is ontwikkeld onder verantwoording van alle partners binnen het Ontwikkelings Bedrijf Vathorst (OBV), zowel de gemeente als de ontwikkelaars hebben ingezet op een verkeerd concept. Het is daarom niet meer dan logisch dat alle partners binnen het OBV ook de kosten voor aanpassingen moeten dragen. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat omstreeks 2016 het OBV zijn activiteiten beëindigt, de organisatie liquideert en de gemeente met de financiële gevolgen van gezamenlijke planningsfouten laat zitten. Naar mijn mening moet er binnen afzienbare termijn binnen het OBV een financiële reserve worden gecreëerd waaruit het oplossen van de verkeersproblematiek in Vathorst kan worden bekostigd. Alle verantwoordelijke partijen, dus niet alleen de gemeente, zullen voor het creëren van deze reserve moeten bijdragen.

In mijn schriftelijke vragen van deze week heb ik dat als volgt geformuleerd:

5. Erkent het College dat het huidige verkeersprobleem in Vathorst terug is te voeren naar een ontwerpfout en is het College het met vraagsteller eens dat oplossingen voor de verkeersproblemen niet ten laste van de gemeentelijke begroting kunnen komen maar moeten worden opgebracht uit het ontwikkelingsbudget voor Vathorst?

 Een boekhouder loopt kreunend door zijn kantoor heen en weer. ‘Verschrikkelijk, wat heb ik een hoofdpijn. Ik verlies zo nog mijn verstand!’ Zijn chef: ‘Meneer Kalkstein, wanneer u ziek bent, ga dan naar huis. Maar houd op zo met uw probleem te pronken.’

Written by raphaelsmit

30/12/2009 bij 21:09

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: